Fotografiranje dojenčkov - 5 drobnih stvari, ki jih je dobro vedeti ob fotografiranju dojenčkov

Fotografiranje dojenčkov - 5 drobnih stvari, ki jih je dobro vedeti ob fotografiranju le-teh

piše Mojca Trček

V Sloveniji velja, da ne glede na starost osebe fotografija na uradnem dokumentu mora biti. Tako se lahko zgodi, da fotograf pride fotografirati dojenčka že v porodnišnico. Preden se z dojenčkom odpravite k fotografu bodite pozorni na:

1. Naj bo dojenček dobro razpoložen

Izberite primerni čas dneva, ko je otrok naspan in nahranjen.
Če je otrok zaspan se lahko zgodi,da zaspi sredi fotografiranje ali začne jokati.

2. Oblecite ga v primerna oblačila

Najboljši so puloverčki z ovratnikom ali kapuco. Dojenčki ,ki še ne morejo sedeti sami jih je teba podpirati oz. držati. Pod vratnikom ali kapuco se tako skrijejo roke, da niso vidne na fotografijah.

3. Vzemite si čas

Naj gre z vami nekdo, ki zna otroka "hecat", če hočete, da se otrok smeje vsaj na eni od narejenih fotografij. Fotografi ponavadi naredimo več posnetkov, da potem lahko izberemo res najboljšega.

4. Ne oblecite se preveč

Včasih je fotografiranje dojenčkov naporno. Videla sem že prav preznojene starše, ko smo končali fotografiranje, pa čeprav je trajalo vse skupaj s pripravami vred samo nekaj minut.

5. Ne pozabite na fotografijo za babice

Mojca Trček
Mojca Trček se je po končani fotografski šoli in pripravništvu z možem odločila, da poskusita z lastnim podjetjem . Na Vrhniki sta leta 1996 odprla fotografski studijo FOTOSTUDIO TIM in začela s fotografsko dejavnostjo. Tekom let si je nabrala veliko izkušenj z individualnim delom in fotografiranjem. Vzadnjem času se usmerja predvsem v studijsko portretno fotografijo. Ker ima tudi sama otroke, so ji le-ti s svojo energijo in spontanostjo poseben izziv, ko se postavijo pred objektiv.

http://www.foto-tim.com